Nieuwe Alfa Romeo

Bereken mijn financiering
Hoe het werkt

U wilt een andere auto, maar kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen. Dan kunt u met het Alfa Romeo Betaalplan uw toekomstige auto financieren. Zo hoeft u niet te sparen en heeft u er ook geen zorgen aan. U betaalt namelijk elke maand een deel van uw nieuwe auto af. En u regelt alles in één keer bij uw Alfa Romeo dealer. Ook dat is wel zo prettig. Alfa Romeo Betaalplan wordt aangeboden door Stellantis Financial Services, dé lease- en financieringsmaatschappij van Alfa Romeo.

De voordelen voor u op een rij:
  • altijd een passend financieringsvoorstel dat bij uw wensen past
  • altijd aantrekkelijke aanbiedingen op financieringen in de showroom
  • u bent altijd verzekerd van de beste service en mobiliteit
  • alles in één keer geregeld
Welke financiering past bij u?

U kunt kiezen uit twee vormen van financiering. Beide zijn gebaseerd op een aflopend krediet. Misschien een ingewikkeld verhaal, maar wij helpen u graag met het maken van de beste keuze.

Aflopend krediet

Bij een aflopend krediet betaalt u uw auto binnen een vastgestelde tijd af. De kosten, zoals de rente, zijn van tevoren vastgesteld. Zo weet u van tevoren wanneer u alles heeft afbetaald en u weet ook precies waar u aan toe bent. U kunt kiezen uit twee aantrekkelijke soorten aflopend krediet:

1. Alfa Romeo Betaalplan

U betaalt elke maand een vast bedrag dat vooraf is afgesproken. Na de laatste betaling is de auto van u. Omdat uw Alfa Romeo-dealer zeker weet dat u de eigenaar wordt, kan hij u een voordelige aanbieding doen.

2. Alfa Romeo Betaalplan met restantbetaling

Ook hier betaalt u elke maand een vast bedrag. Alleen lost u niet het gehele bedrag af met deze maandelijkse betalingen. Er blijft een afgesproken bedrag open aan het eind: het restant. U kunt dit restant betalen, of u kunt uw auto inruilen. En eerlijk is eerlijk, de auto is dan meestal meer waard dan het restant.

Rekenvoorbeeld
Betaalplan met restantbetaling
Hoeveel kunt u eigenlijk lenen?

Hieronder vindt u twee voorbeelden van iemand die een krediet afsluit voor het kopen van een Alfa Romeo. Zo weet u wat u ongeveer kunt verwachten. In de voorbeelden hebben we rekening gehouden met een bedrag dat iemand minimaal nodig heeft om te kunnen leven, afhankelijk van de gezinssamenstelling. Natuurlijk kan uw persoonlijke situatie hier van afwijken. U kunt aan de gegeven voorbeelden daarom geen rechten ontlenen.

Voorbeeld 1:

U bent alleenstaand en u bent van plan een auto aan te schaffen van € 14.000. Uw oude auto is € 6.500 waard. Deze ruilt u in. De overige € 7.500 wilt u lenen. U heeft een vaste baan met een netto inkomen van € 1.600 per maand. Als we uw vaste uitgaven hiervan aftrekken, houdt u € 500 over. Dit bedrag mag u gebruiken voor het afbetalen van de lening.


Netto inkomen
€ 1.600
Woonlasten
- € 350
Levensonderhoud
- € 750
Netto besteedbaar inkomen
€ 500
Voorbeeld 2:

U bent getrouwd en u heeft een gezin met twee kinderen. U bent van plan een auto aan te schaffen van € 25.000. Uw inruilauto is € 10.000 waard en de overige € 15.000 wilt u lenen. U heeft een vaste baan met een netto inkomen van € 1.900 per maand. Uw partner heeft een vast netto inkomen van € 1.200 per maand. Als we uw vaste uitgaven hiervan aftrekken, houdt u € 1.350 over. Dit bedrag mag u gebruiken voor het afbetalen van de lening.


Netto inkomen
€ 3.100
Woonlasten
- € 800
Levensonderhoud
- € 950
Netto besteedbaar inkomen
€ 1.350

Andere optie?

Private lease

De berekening van uw leencapaciteit is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Uw uiteindelijke aanvraag zal op meer elementen beoordeeld worden en worden getoetst bij het BKR. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend en uw individuele situatie kan verschillen. Alfa Romeo Betaalplan is een product van Stellantis Financial Services en wordt u aangeboden door Stellantis Financial Services Nederland B.V. (registratienummer AFM 12007744). Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe.